Çiftlik Çorbası
MALZEMELER- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 adet kereviz
- 1 adet pırasa
- 2 adet kuru soğan
- 200 gr kıyma
- 4 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı un
- 3 lt kadar et suyu ya da tavuk suyu
- 100 gr margarin
- tuz,karabiber ve kırmızıbiber
YAPILIŞI- Patatesleri,havuçları,kabağı,kerevizi ve kuru soğanları ayıkladıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde keselim.
- Pırasayı soyduktan sonra,yeşil kısımlarını kesip,atalım(ayıralım,kullanmayacağız).Beyaz kısımlarını uzunlamasına ikiye kestikten sonra,ince ince kıyalım.
- 50 gr margarini,tencereye koyup erittikten sonra,ilk olarak ince ince kıydığımız kuru soğanları sote edelim.
- Arkasından pırasaları,tencereye ilave edip 1-2 dk kavurduktan sonra,havuçları,kerevizleri,kabakları,patatesleri,ikiye böldüğümüz sarımsakları tencereye ilave edip 3-4 dk daha kavuralım.
- En son olarak da unu ve salçayı ilave edip,1-2 dk daha karıştırdıktan sonra,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve et ya da tavuk suyunu da tencereye ilave edip,kapağını kapatıp pişiriyoruz.
- Kıymaya yeterince tuz,karabiber ilave edip,iyice yoğuralım.Nohut büyüklüğünde köfteler yapalım,kalan 50 gr margarinde kavuralım.
- Çorbanın pişmesine yakın,ince kıydığımız maydanozları ve köfteleri tencereye ilave edip biraz dah kaynadıktan sonra,limon suyu koyarak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder