Domates Çorbası
MALZEMELER- 3 çorba kaşığı dolusu domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı un
- 8 su bardağı et suyu
- 125 gr margarin
- Yeterince tuz
- Kaşar peyniri rendesi
- Kıtır ekmek
YAPILIŞI- Kuru soğanları rendeleyip,margarinde eriyinceye dek kavuralım.
- İçine , domates salçasını ilave edip,bir kaç dakika daha kavurduktan sonra,unu ekleyip,2 dk daha kavuralım.
- Yeterince tuz ve etsuyu ilave edip,hep birlikte karıştırarak pişirelim.
- Çorba kıvama gelince tel süzgeçten geçirelim.Bir taşım daha kaynatıp,ocaktan indirelim.
- Üzerine bir tutam kaşar rendesi serperek ya da çorbalık kıtır ekmek koyarak,sıcak sıcak servis yapalım.
NOT:Kremalı yapmak isterseniz,çorbayı süzdükten sonra,1/2 su bardağı kadar kremayı çorbaya ilave edebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder