.

29 Mayıs 2011 Pazar

Bezelye Çorbası

MALZEME

1kg bezelye
1 adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
1.5 lt et suyu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 paket margarin
yeterince tuz

YAPILIŞI

  • Kuru soğanı ince ince kıyıp,50 gr margarinde pembeleştirin.
  • Ayıkladığınız taze bezelyeleri ve dereotunun sap kısımlarını,yeterince tuz ve 1.5 lt et suyu ile birlikte sebzeler eriyinceye dek pişirelim.
  • Süzgeçten süzüp posasını ezelim.
  • Başka bir kapta ,unu ,kalan margarinde kokusu çıkana dek kavurup,içine sütü,süzdüğümüz çorbayı ve çok ince kıydığımız dereotunu ilave edip,bir taşım daha kaynatalım.
  • İstediğimiz kıvama gelince,önceden hazırladığımız çorbalık kıtır ekmek ile süsleyerek,sıcak olarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder