.

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Çiftlik Çorbası

MALZEMELER
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet pırasa
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gr kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3 lt kadar et suyu ya da tavuk suyu
  • 100 gr margarin
  • tuz,karabiber ve kırmızıbiber
YAPILIŞI

  • Patatesleri,havuçları,kabağı,kerevizi ve kuru soğanları ayıkladıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde keselim.
  • Pırasayı soyduktan sonra,yeşil kısımlarını kesip,atalım(ayıralım,kullanmayacağız).Beyaz kısımlarını uzunlamasına ikiye kestikten sonra,ince ince kıyalım.
  • 50 gr margarini,tencereye koyup erittikten sonra,ilk olarak ince ince kıydığımız kuru soğanları sote edelim.
  • Arkasından pırasaları,tencereye ilave edip 1-2 dk kavurduktan sonra,havuçları,kerevizleri,kabakları,patatesleri,ikiye böldüğümüz sarımsakları tencereye ilave edip 3-4 dk daha kavuralım.
  • En son olarak da unu ve salçayı ilave edip,1-2 dk daha karıştırdıktan sonra,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve et ya da tavuk suyunu da tencereye ilave edip,kapağını kapatıp pişiriyoruz.
  • Kıymaya yeterince tuz,karabiber ilave edip,iyice yoğuralım.Nohut büyüklüğünde köfteler yapalım,kalan 50 gr margarinde kavuralım.
  • Çorbanın pişmesine yakın,ince kıydığımız maydanozları ve köfteleri tencereye ilave edip biraz dah kaynadıktan sonra,limon suyu koyarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder