- 2 sb kırmızı mercimek
- 2 adet orta boy soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı pirinç ya da bulgur
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 adet limon suyu
- 3 lt et suyu ya da su
- 100 gr margarin
- yeterince tuz,karabiber ve pulbiber
YAPILIŞI
- Ayıklayıp,yıkadığımız kırmızı mercimekleri,1/2 lt kadar su ile haşlayalım.Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri,delikli bir kepçe ile alalım.
- Köpükler bitince,piyazlık doğradığımız kuru soğanları,ince kıydığımız sarımsakları ve 3 lt suyu ya da et suyunu ilave edip pişirmeye başlayalım.
- 1 sb suda erittiğimiz domates ve biber salçasını,iyice yıkadığımız pirinçleri veya bulguru da çorbaya ekleyelim,pişirmeye devam edelim.
- Pirinçler pişipte çorbamız koyu bir kıvama gelince,yeterince tuz,karabiber ve limon suyunu ilave edip,bir taşım daha kaynatalım.
- Başka bir kapta,erittiğimiz margarinin içine kekiği,kuru naneyi,pul kırmızıbiberi atıp,kızdırdıktan sonra ,çorbaya ilave edelim.
- 1 dk sonra ocaktan indirip,sıcak,sıcak servis yapalım.
merhaba hanımefendi. bloğunuz ve tarifleriniz çok güzel. umarım devam edersiniz yazmaya.
YanıtlaSil