.

19 Temmuz 2011 Salı

Ezogelin Çorbası

MALZEMELER

  • 2 sb kırmızı mercimek
  • 2 adet orta boy soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı pirinç ya da bulgur
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 adet limon suyu
  • 3 lt et suyu ya da su
  • 100 gr margarin
  • yeterince tuz,karabiber ve pulbiber

YAPILIŞI
  • Ayıklayıp,yıkadığımız kırmızı mercimekleri,1/2 lt kadar su ile haşlayalım.Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri,delikli bir kepçe ile alalım.
  • Köpükler bitince,piyazlık doğradığımız kuru soğanları,ince kıydığımız sarımsakları ve 3 lt suyu ya da et suyunu ilave edip pişirmeye başlayalım.
  • 1 sb suda erittiğimiz domates ve biber salçasını,iyice yıkadığımız pirinçleri veya bulguru da çorbaya ekleyelim,pişirmeye devam edelim.
  • Pirinçler pişipte çorbamız koyu bir kıvama gelince,yeterince tuz,karabiber ve limon suyunu ilave edip,bir taşım daha kaynatalım.
  • Başka bir kapta,erittiğimiz margarinin içine kekiği,kuru naneyi,pul kırmızıbiberi atıp,kızdırdıktan sonra ,çorbaya ilave edelim.
  • 1 dk sonra ocaktan indirip,sıcak,sıcak servis yapalım.
Not:Arzu edenler aynı anda hem pirinci hem de bulguru bir arada kullanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder