.

24 Temmuz 2011 Pazar

Sultan Tatlısı

MALZEMELER
Şurup:
  • 2.5 sb(425gr) toz şeker
  • 4 sb(800ml) su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
  • 1 yumurta
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 pk Dr.Oetker Revani
  • 190 gr(3.5 çay bardağı) un
Bulamak İçin:
  • 1 sb(200ml) süt
  • 1 sb(120 gr)haşhaş tohumu(siyah haşhaş)
Üzeri İçin:
  • 1 sb(80gr) yarım ceviz taneleri

HAZIRLANIŞI
Şurubu hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye koyup arada karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin,5 dk sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ,margarin,revani karışımı ve unu iyice yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Süte batırıp çıkartın ve haşhaşa bulayın.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Ceviz tanelerini de süte batırıp çıkartın,haşhaşlı topların üstüne bastırarak yerleştirin,pişirin.

3 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?


    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. takip gagetiniz hata veriyor .( tarifler süper elinize sağlık.

    YanıtlaSil