.

16 Ekim 2010 Cumartesi

Kakaolu Halkalar

Malzemeler
  • 110gr(1 su bardağı) un
  • 25 gr (yarım çay bardağı) buğday nişastası
  • 1 tutam kabartma tozu
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 70gr(1 çay bardağı) pudra şekeri
  • 1 pk gourmet şekerli vanilya
  • 15 gr(1-2 yemek kaşığı)kakao
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Üstüne

  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Yapılışı

Un,nişasta ve kabartma tozunu bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın.Üstüne margarin,pudra şekeri,vanilya,kakao ve muskat rendesi ilave edip iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halka şekli verin.

Yağlanmış ya da pişirme kağıdı yayılmış tepsiye dizin.

160 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.

Fırından çıkarıp soğutun,bir kap içinde glazürü hazırlayın.

Glazürü hazırlamak için;kabın içine pudra şekeri ve tarçın koyup karıştırın.Üzerine 1 yemek kaşığı sıcak su ekleyip iyice karıştırın.Hazırlanan glazürleri;pişirme kağıdından huni yapıp içine doldurun,ucunu kesip kurabiyeleri süsleyin.

3 yorum: