.

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Domates Çorbası

MALZEMELER
  • 3 çorba kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 8 su bardağı et suyu
  • 125 gr margarin
  • Yeterince tuz
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Kıtır ekmek
YAPILIŞI
  • Kuru soğanları rendeleyip,margarinde eriyinceye dek kavuralım.
  • İçine , domates salçasını ilave edip,bir kaç dakika daha kavurduktan sonra,unu ekleyip,2 dk daha kavuralım.
  • Yeterince tuz ve etsuyu ilave edip,hep birlikte karıştırarak pişirelim.
  • Çorba kıvama gelince tel süzgeçten geçirelim.Bir taşım daha kaynatıp,ocaktan indirelim.
  • Üzerine bir tutam kaşar rendesi serperek ya da çorbalık kıtır ekmek koyarak,sıcak sıcak servis yapalım.
NOT:Kremalı yapmak isterseniz,çorbayı süzdükten sonra,1/2 su bardağı kadar kremayı çorbaya ilave edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder